Caravan-lehti somessa

Norja muuttaa merkittävästi tienumerointiaan

Norjan tapa numeroida teitään on aiheuttanut etenkin ulkomaalaisissa autoilijoissa toisinaan hämmennystä. Esimerkkikuvassa sinisellä on merkitty Bergenin alueen tiet, joiden numero vaihtuu, vihreällä merkityt säilyttävät vanhan numeronsa.

Liikenne

Norja muuttaa merkittävästi tienumerointiaan

Vuoden loppuun mennessä noin 3 000 tietä on saanut uuden numeron.

Norjassa on jokaisella 18 läänillä oma numerointinsa maanteille. Siksi useilla teillä voi olla sama numero, vaikka oltaisiin ihan eri läänissä. Esimerkiksi tie numero 1 löytyy käytännössä joka puolelta Norjaa.

Autoilijoita on hämännyt myös se, että samalla tiellä on usein eri numero, riippuen siitä, minkä läänin alueella satutaan parhaillaan ajamaan.

Bobilverden-julkaisun mukaan asiaan on tulossa muutos, sillä tieverkkoa on jo ryhdytty numeroimaan valtakunnan tason tiemerkinnöillä. Valmista pitäisi tulla vuoden loppuun mennessä, jolloin noin 3 000 tietä on saanut uuden numeron.

Ainakaan reittejä vanhoilta paperisilta kartoilta ja kartastoilta katsovia tosin muutos ei vielä vähään aikaan auta. Navigaattoreiden osalta päivitykset hoitanevat asian nopeasti kuntoon.

Numeroinnin etenemisen ajankohtaisen tilanteen voi tarkastaa Norjan tiehallinnon karttapalvelusta.

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Liikenne

Viikon luetuimmat
Yhteistyökumppanit


 
Y l ö s