Dethleffs esitteli kolme uutta Aero up -nostovuodevaunua

Dethleffsin Aero-vaunumallistoon on tullut kolme uutta pohjaratkaisua, joissa kaikissa on nostovuode U-istuinryhmän yläpuolella.

Vuonna 2021 Dethleffs herätti 90-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Aero-vaunumallinsa uuteen kukoistukseen, ja Aero-vaunuista tuli heti suosittuja. Malliston kahdeksan pohjaratkaisua ovat tarjonneet valittavaa Aero 410 QS -vaunujen kompaktista poikittaisvuodemallista ja erilaisista kerrosvuoteellisista perhemalleista aina tilaviin erillisvuodeversioihin, kuten Aero 520 ER, joissa on takana U-istuinryhmä.

Mallivuodeksi 2023 Dethleffs tuo Aero-mallien rinnalle kolme uutta pohjaratkaisua. Kaikkien uutuusmallien nimen perässä on ”up”, joka viittaa Dethleffs-nimistössä nostovuoteeseen. Kun nostovuodetta ei tarvita, se sulautuu vaunun kattoon. Tarvittaessa sen saa laskettua kätevästi alas, jolloin syntyy mukava parivuode. Näin vuoteiden lukumäärää saadaan lisättyä ilman, että oleskelutilasta tulee ahdasta. Dethleffs on onnistunut sijoittamaan kompaktiin tilaan jopa seitsemän vuodetta.

Uudet Aero up -vaunut tulevat markkinoille kolmena pohjaratkaisuina. Yhteistä niille kaikille on takana oleva suuri U-istuinryhmä, jonka yläpuolelle on kattoon kiinnitetty nostovuode. Aero up -mallien 1,98 metrin sisäkorkeuden ansiosta istuinryhmän yläpuolelle jää riittävästi tilaa. U-istuinryhmän yläpuolella olevia yläkaappeja suunnittelijat ovat viistonneet alaspäin, mikä osaltaan tuo tiloihin avaruutta.

Nostovuode on mekaanisesti lukittu, kun se ei ole käytössä. Lukituksen saa avattua painamalla vasemmalla ja oikealla olevaa nappia. Vuode laskeutuu tällöin pehmeästi alas. Tämä kaksi metriä pitkä ja 1,44 metriä leveä vuode on heti käytettävissä ilman sen suurempia muutostöitä. Siinä on 13 senttiä paksu, hengittävää materiaalia oleva 7-vyöhykkeen kylmävaahtopatja.

Vuode on tukeva ja kestää 200 kilon painon. Mukana tulevia, vuoteen reunaan ripustettavia tikkaita pitkin nousu käy helposti. Sekä nostovuoteen ylä- että myös alapuolelle jää riittävästi tilaa siten, että myös silloin, kun se on laskettu alas, vuoteeksi muutetussa U-istuinryhmässä mahtuu vielä kaksi henkilöä nukkumaan.

U-istuinryhmän yläpuolelle kattoon kiinnitetty nostovuode lisää käytettävissä olevien vuoteiden määrää rajoittamatta oleskelutilaa.

Kerrosvuoteet tai erillisvuoteet

Kompaktin Aero up 460 KR -mallin etupäähän on asennettu poikittain kerrosvuoteet. Ne ja vuoteeksi muutettu u-istuinryhmä mukaan luettuna vuodepaikkoja on kuusi. Keittiö ja kylpyhuone ovat vaunun keskellä. Kun lisävarusteena valitaan kolmen sängyn kerrosvuoteet, vuodepaikkoja on jopa seitsemän kokonaispituuden ollessa vain noin seitsemän metriä.

Myös 70 senttimetriä pidempi Aero up 530 KR on suunniteltu nimenomaan paljon matkaaville perheille. Pitkittäin asennetut kerrosvuoteet ja niitä vastapäätä oleva pieni istuinryhmä muodostavat tilavan, erillisen lastenhuoneen etupäähän. Sen voi lisäksi erottaa taiteovella.

Aero up 530 ER -mallin pohjaratkaisussa on puolestaan etupäässä erotettava makuutila, jossa on molemmin puolin erillisvuoteet. Siinä on suuri keittiö, runsaasti tavaratilaa ja avara tilantuntu.

Keittiössä on vakiona kolmeliekkinen liesi, 137 litran jääkaappi ja 15 litran pakastelokero. Kaikissa malleissa on kylpyhuone, jossa on wc-istuin ja pesuallas. Suihku on saatavissa erikseen tilattuna tai city-vesiliitännän sisältävän paketin kanssa.

Lisävarusteena saatavassa Touring-paketissa on 70 senttiä leveä panoraamakattoluukku, Truma Therme -lämminvesivaraaja ja kiertoilmalämmitys. Ajoturvallisuutta lisäävä turvallisuuspaketti sekä Styling-paketti, johon kuuluu 17 tuuman alumiinivanteet, suuripintaiset tukijalat, katettu aisa sekä sisäänrakennettu aisakuormanäyttö, ovat myös saatavissa kaikkiin kolmeen malliin.

Uusien Aero up -matkailuvaunujen hinnat vaihtelevat 530 KR:n 35 390 eurosta 530 ER:n 36 490 euroon asti. 460 KR -mallin hinta ei ole vielä tiedossa.

Lähdemateriaali ja kuvat Dethleffs