Dethleffsiltä toinenkin prototyyppi – ultrakevyt matkailuvaunu alittaa jopa katsastusrajan!

Superkevyttä Cocoa saisi vetää ilman katsastusta, pikku-E:tä ja vaunun omia jarruja.

Dethleffs on esitellyt Düsseldorfin messuilla maailman ensimmäisen sähkömatkailuauton ohella uraauurtavan mallikappaleen myös vaunuilijoille. Kyseessä on ultrakevyt Coco-vaunu, joka painaa vaivaiset 638 kiloa.

Valmistajan tarkoituksena on ollut huomioida keveyden ohella myös vaunun toiminnallisuus ja estetiikka. Kaakkois-Saksan Isny im Allgäussa sijaitseva tehdas on ilmoittanut, ettei tämä projekti jää pelkäksi prototyypiksi.

Vaunun kokonaispituus on 5,85 metriä, ja asuinosalla on mittaa 4,24 metriä. Korkeutta on 2,33 metriä.

Mielenkiintoinen markiisi

Simppelin, mutta modernin vaunun ulkoinen olemus on raikas. Erikoista on se, että markiisi taipuu sivustan lisäksi myös vaunun taakse. Tuloksena on 25 neliön katettu ala.

Sisäpuolella kaikki komponentit esimerkiksi keittiössä, oleskelutilassa ja istuimissa muuntuvat moneksi. Näin esimerkiksi oleskelutila kääntyy sängyksi ja päinvastoin, ja penkkejä voi siirtää siten, että ruokapöytä muuttuu ylimääräiseksi työtasoksi.

Myynnissä vaunu ei vielä ole, eikä valmistaja ole ilmoittanut myöskään sen hintaa.

Suomessa alle 750-kiloisilta vaunuilta ei vaadita omia jarruja, eikä niitä tarvitse katsastaa. Niiden vetäminen ei myöskään edellytä pikku-E:tä kuljettajan ajokorttiin.