Saariston rengastie avautui pidennettyyn kauteen

Vaikka saaristo on saavutettavissa ympäri vuoden, Rengastien kiertämistä määrittelevät yhteysalusreitit Houtskarin ja Iniön välillä sekä Nauvon ja Rymättylän välillä. Saariston rengastie avautui uuteen kauteen perjantaina 10. toukokuuta.

Varsinais-Suomen ely-keskus pidentää tänä vuonna yhteysalusyhteyksien liikennöintiä viikolla, ja Rengastien kausi jatkuu 8. syyskuuta asti.

Visit Turku Archipelagon toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi pitää kauden pidentymistä tärkeänä, sillä suuressa osassa Eurooppaa lomakausi painottuu elo-syyskuulle. Tuolloin jo suurin osa suomalaisista on palannut kesälomalta töihin, mutta kansainvälisten matkailijoiden siivittämänä kautta saadaan jatkettua.

–Rengastien kauden pidentyminen on edellytys kansainvälisen matkailun kehittymiselle saaristossa! Se antaa tulevaisuudessa alueen matkailutoimijoille paljon mahdollisuuksia kehittää omia palveluitaan, tuotteitaan ja aukiolojaan, Kukkohovi sanoo tiedotteessa.

Useimmat lauttayhteydet ovat maksuttomia

250 kilometriä pitkästä Saariston rengastiestä 220 kilometriä kulkee maalla ja loput matkasta liikutaan lautan/yhteysveneen kyydissä. Pieni rengastie on 120 kilometriä pitkä. Siitä 100 kilometriä kulkee maalla ja loput kuljetaan lautan/yhteysveneen kyydissä.

Useimmat lauttayhteydet ovat maksuttomia, mutta esimerkiksi m/s Antonia (Iniön ja Houtskärin välillä) ja m/s Östern (Rymättylän Hankan ja Nauvon välillä) ovat maksullisia. Lauttojen lähtöajat vaihtelevat reitin ja ajankohdan mukaan. Lautoille ei voi tehdä varauksia.

Saariston rengasreittien kiertäjiä on vuosittain noin 50 000. Reitistöjen etappikuvaukset löytyvät Rengastien sivustolta.

Lähde: Visit Turku Archipelago

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *