Lasse Sorvari vie Best-Caravania kansainvälisille markkinoille

Suomen matkailuajoneuvokaupassa yli 20 prosentin markkinaosuuden omaavan Best-Caravan Oy:n uudet toimipisteet tulevat todennäköisesti Ruotsiin.

Vuonna 2003 perustettu ja vuodesta 2004 alkaen Hyvinkäällä toiminut Best-Caravan Oy avasi vuonna 2010 myymälän Espooseen, ja nykyään yritys toimii myös Kaarinassa, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella ja Tampereella.

Vuonna 2020 yrittäjä Lasse Sorvari perusti Best-Caravan Oy:n rinnalle BestPark Oy:n, joka on avannut Suomeen jo kuusi ja Ruotsiin yhden modernin matkaparkin – vuoteen 2024 mennessä yritys pyrkii rakentamaan Suomeen ja ulkomaille peräti 50 uutta matkaparkkia. BestPark Oy ei omista parkkeja, vaan niitä pyörittävät paikalliset yrittäjät.

Toimiva varausjärjestelmä

BestPark-matkaparkkien käytön tekee käteväksi verkkopalvelu, jonka kautta leirintäpaikan voi varata ja maksaa etukäteen. Parkkiin navigointi sekä alueen portin ja ovien avaaminen onnistuu myös palvelua käyttäen.

– BestParkin konsepti, toimintamalli ja varausjärjestelmä ovat meidän. Toimiva varaussysteemi antoi meille hyvän pohjan leirintäalueiden varausjärjestelmän rakentamiselle. Tähtäämme myös BestCampilla kansainvälisille markkinoille, kertoo Lasse Sorvari.

BestCamp ei omista palvelun piirissä olevia leirintäalueita vaan tarjoaa alueille alustan, joka mahdollistaa paremman asiakaspalvelun. Maailman parhaaksi leirintämatkailupalveluksi tähtäävää BestCampia pystyvät hyödyntämään kaikki matkailijat telttailijoista karavaanareihin.

– Haluamme tarjota meidät kumppanikseen valinneille karavaanareille kokonaispaketin. Olemme asiakkaan mukana uusien BestPark- ja BestCamp-palveluiden ansiosta myös heidän käyttäjäkokemuksissaan – se on meille iso ja tärkeä juttu, painottaa Sorvari.

Matkailuajoneuvokauppaa Ruotsissa

Best-Caravan Oy:n viime vuonna myymistä noin 1 800 matkailuajoneuvoista 470 oli uusia, mikä tarkoitti 20 prosentin markkinaosuutta. Tänä vuonna yritys myy yli 2 000 matkailuajoneuvoa uusien määrän ollessa 500–600 kappaletta. Viime vuoden 56 miljoonasta Best-Caravanin liikevaihto nousee tänä vuonna 72–74 miljoonaan euroon.

– Olemme kaikilla mittareilla – kappaleissa, euroissa ja toimipisteissä – mitattuna karavaanialan suurin toimija. Siitä olen ylpeä, että olemme Pohjois-Euroopan suurin yksityisomisteinen karavaaniliike!

Best-Caravan toimii nyt seitsemällä paikkakunnalla, ja tällä toimipisteiden määrällä yritys kattaa varsin hyvin koko maan. Best-Caravan ei havittele myöskään kovin suurta markkinaosuuden kasvua Suomessa. Innovaattorina tunnetun Lasse Sorvarin ajatukset ovat suuntautuneet kansainvälisille markkinoille muidenkin kuin BestPark- ja BestCamp-palveluiden osalta. Matkailuajoneuvokauppaa tekevän Best-Caravan Oy:n kohdalla kansainväliset markkinat tarkoittavat ainakin aluksi Ruotsia.

– Olemme aina pyrkineet toimimaan siinä ympäristössä, missä milloinkin on pitänyt toimia. Jos laajennamme Ruotsiin, se tehdään ostamalla sieltä joku toimiva yritys, joka opettaa meille paikallisen myyntitavan. Emme mene Ruotsiin henkseleitä paukuttamaan, sillä siellä on erilainen myyntikulttuuri kuin Suomessa, painottaa Best-Caravan Oy:n toimitusjohtaja Lasse Sorvari.