Skydancer lienee vieläkin maailman ainoa avomatkailuauto

Kesä ja avoauto on monelle suurta juhlaa. Miksipä ei siis myös kesä ja avomatkailuauto, joka tarjoaisi aurinkoisella kelillä mukavaa väljyyttä ja tunnelmaa avoimen taivaan alla.

Ensimmäinen Mercedes Ategon pohjalle rakennettu konseptimalli esiteltiin maailmalle jo vuonna 2014. Valmis tuote Skydancer Apéro 1 lähti kiertämään eurooppalaisia karavaanimessuja runsas vuosi sitten.

Skydancer, toisin kuin moni muu erikoisuus, ei siis jäänyt vaan kiinnostavaksi kuriositeetiksi. Siitä tuli oikea sarjavalmisteinen kaupallinen tuote, jota on jo myyty yli 20 kappaletta. Jotenkin toivoisi jonkin suuren ja kokeneen valmistajan myös kokeilevan tosissaan avomallin ideaa.

Skydancerista on tehty virallisen ensiesittelyn jälkeen jo uusi versio. Fiat Ducato -pohjainen Skydancer on 7 metriä pitkä, 2,2 leveä ja 3,05 metriä korkea. Mukavat tilat on tehty neljälle matkailijalle.

Ainakin muotoilussa riittäisi yhä paljon tekemistä. Etenkin keula on vieläkin hyvin kömpelö. Mutta sisältä Skydancer alkaa näyttää jo hyvältä, kuten oheinen 3 D -toteutus sisätiloista osoittaa.

Hinta on lähes 130 000 euroa.

 

Skydancer-avomalli on kölniläisen Piotr Kubinskin ideoinnin ja sinnikkyyden tulosta. Kuvassa hän on testailemassa Skydanceria Italiassa.