Dokumentaarinen Van Life – Elämäni roadtrip -sarja alkaa maaliskuussa

Yle TV1:ssä alkaa 12.3.2023 Van Life – Elämäni roadtrip -niminen sarja, joka seuraa Aino Huilajan, Jerry Ylkäsen ja reissukoira Arskan arkea ja matkantekoa pakettiautossa Euroopan teillä. Yle Areenassa kuusiosainen sarja on nähtävissä kokonaisuudessaan jo 6.3.

Matkan varrella sarjassa törmätään myös muihin Euroopan teillä eläviin pakettiautoilijoihin sekä avataan suosittua van life -ilmiötä ja syitä trendin takana. Tien päällä pohditaan muun muassa sellaisia teemoja kuin mikä riittää hyvään elämään, mikä minimalistisessa elämäntavassa kiehtoo sekä löytyvätkö vapaus ja onni kulkuriudesta.

– Monelle pakettiautoon muuttaminen tarkoittaa suurta muutosta, ja sitä se on ollut myös itselleni. Omat elämäntavat ja arvot ovat käyneet läpi aikamoisen mankelin. Vaikka pakuelämä on vienyt uskomattomiin paikkoihin, suurinta antia taitaa olla tähän asti kuljettu henkinen matka, Aino Huilaja kertoo Ylen tiedotteessa.

Sarjan tuotanto on kuvattu vuosina 2021–2022. Ohjelmassa matkataan muun muassa Espanjan Andalusiassa, Italian Sardiniassa ja Dolomiiteilla sekä Suomen Lapissa ja Jäämeren rantamilla.

Lähde: Yle, kuvat Jerry Ylkänen/ Yle