Caravan-lehti somessa

Volkswagen tunnustelee matkailuautomarkkinoita – esitteli uutuuden jättimessuilla

Volkswagen hamuaa omaa osuuttaan matkailuautojen kasvavista markkinoista. (Kuva: Messe Düsseldorf)

Pinnalla

Volkswagen tunnustelee matkailuautomarkkinoita – esitteli uutuuden jättimessuilla

Volkswagenin retkeilyautoja on nähty pitkään, mutta tuoreen julkistuksensa myötä autojätti tähyää tosissaan vapaa-ajan ajoneuvojen markkinoille.

Volkswagen veti Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla peiton VW Califonia XXL -nimisen prototyypin päältä. Päätarkoituksena on tunnustella suuren yleisön ajatuksia, mutta mikäli auto päätyy tuotantoon, se osoittaa saksalaisen autovalmistajan rohmuavan matkailuajoneuvojen markkinasta itselleen entistä isompaa siivua.

Kyseessä on VW Crafteria isompi auto, josta löytyy myös suihku ja wc. Pituudeltaan kuusimetrisen korin perusta on kuitenkin edelleen Crafterin. Silmään pistää etenkin 25-senttinen takaosan uloke, jolla sisätilaa on saatu lisätyksi. Kokonaisuutena kompakti auto sijoittuu oikeastaan retkeily- ja matkailuautojen välimaastoon.

Pohjaratkaisu on melko perinteinen. Keulassa etuistuimet kääntyvät ympäri ja muodostavat pöytäryhmän yhdessä taaemman matkustajasohvan kanssa. Auton takaosaan levittyy pitkittäinen, perää kohti kapeneva sänky. Osa sängystä voidaan taittaa päiväksi pois tieltä lisäämään sisätilaa. Myös ohjaamon päälle avautuu tarvittaessa lisävuode lapselle.

Tulossa Suomeen?

Ulko-oven vieressä olevaa keittiötilaa vastapäätä on innovatiivinen, auton keskikäytävälle levittyvä wc-suihkutila. Suihkuun pääsee sitä käytettäessä kuitenkin vain auton keulan puolelta sängyn jäädessä taakse.

Katto on korkealla, joten korkeutta sisätilassa on 1,9 metriä. Panoraamaikkunaa riittää miltei koko katon mitalta, mikä tuo sisälle kosolti päivänvaloa. Led-valot toimivat hipaisukatkaisimin. Keittiötilassa kaasuliesi painuu alas ja muuntuu näppärästi pöytätasoksi.

Volkswagen on valmistanut nostokattoista VW Californian perusmallia Keski-Euroopan markkinoille 150 000 kappaletta. Nostokattoisia retkeilyautoja ei verotussyistä tuoda Suomeen, mutta messuilla esitellyn XXL-mallin osalta myös Suomi lukeutuisi potentiaaliseen markkina-alueeseen.

WV California XXL

Pituus/leveys/korkeus: 5,98/2,04/2,99 metriä
Paino: ei ilmoitettu
Hinta: ei ilmoitettu
Akseliväli: 3,64 metriä

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Pinnalla

Viikon luetuimmat
Yhteistyökumppanit


 
Y l ö s