Pahanojankuru saa kesän aikana uuden autiotuvan, joka verhoillaan hiilletyllä kierrätetyllä puulla. Tupa on mahdollisesti retkeilijöiden käytössä loppusyksystä. Pahaojankurulla tehdään myös uusia metallisia maastoportaita. Vanhat raput puretaan alkukesästä juhannuksen jälkeen, ja uudet valmistuvat elo-syyskuussa.
– Pahanojankurun ympäristön sijaan kannattaa tänä kesänä valita joku toinen kohde tai ainakin taukopaikka, sillä tuvan rakennus- ja porrastyömaiden vuoksi alueella liikkumista on rajoitettu ja taukopaikan palvelut eivät ole käytössä. Esimerkiksi vedenotto ei onnistu, kun vanhat portaat on purettu, kertoo tiedotteessa asiakaspalvelupäällikkö Katja Heikkinen Metsähallituksesta.
Sallan kansallispuisto saa uudet lähtöopasteet ja kesäreittien viitoitusta uusitaan keskeisimmissä risteyksissä. Pohjoisrinteen parkkipaikan yhteyteen rakennetaan uusi käymälä.
Reittien kestävyyttä parannetaan rakentamalla pitkospuita ja maastorappusia. Pitkoksia rakennetaan Pahakurun kierroksella sekä Kolmiloukkosen ympäristössä.
Metallisia pitkoksia tehdään Kylmäheteen alueella. Metallinen maisemienkatselutasanne valmistuu Kolmiloukkosen lammen rantaan esteettömän reitin yhteyteen. Kolmiloukkosen lammen taukopaikan sekä Pitkälammen taukopaikan rakenteet uusitaan. Kolmiloukkosen taukopaikasta tulee esteetön.
Taivaan tavoittelijan taival (1,9 km/suunta) vie läpi metsien tunturin rinnettä ylös aina huipulle asti. Huipulla olevasta näköalatornista voi nähdä erityisen komeasti Venäjän puolella olevat vanhat Sallatunturit: Sallatunturi, Välitunturi ja Rohmoiva.
Ruuhitunturin kierroksella (15 km) pääsee vanhoihin ikikuusikoihin ja männiköihin, talousmetsiin, suo- ja lampimaisemiin sekä tunturin ja vaaran päälle. Ruuhitunturin huipun näköalatornista näkyy Venäjälle asti, ja Pirttivaaran kahdelta näköalatasanteelta voi ihailla kaukomaisemia kohti Sallatunturia. Ruuhitunturin rinteillä vaelletaan komeassa luonnontilaisessa kynttiläkuusikossa.
Lähde: Metsähallitus, kuvat: Harri Tarvainen