Muutaman hengen ranskalaisyritys tuottaa hieman erilaisia minivaunuja

Erilaisia keveitä ja kompakteja minivaunuja on ollut ”aina”, mutta viime vuosina ne ovat saaneet uutta suosiota – muun muassa sähköautoilijoiden parissa, joiden autojen vedettäväksi ne keveytensä ansiosta myös monesti soveltuvat.

Pohjois-Ranskassa Locquignolissa toimivan nuoren TinyVroum-yrityksen Survivor-vaunu ei ole muotoilultaan virtaviivaisimmasta päästä, vaikka nyt kyseessä on jo mallin toinen sukupolvi. Kaikki ilmeisesti menevät kuitenkin kaupaksi, mitä muutaman hengen pajassa ehditään valmistaa.

Survivoria myydään kahtena vaihtoehtona. ”Eco” ei sisällä juuri mitään varustelua, vaan sen saa jokainen tee-se-itse-henkilö täydentää mielensä mukaan. ”Full”-vaihtoehto on varusteltu valmiiksi hyvin kattavasti mukavuuksilla.

TinyVroum Survivorin kokonaispituus on 4,30, kokonaisleveys 1,87 ja kokonaiskorkeus 1,86 metriä. Komposiittimateriaaleista valmistetun vankan vaunun suurin sallittu kokonaispaino on 750 kiloa. Kestävä rakenne mahdollistaa sen, että katolle voi turvallisesti laittaa halutessaan myös kattoteltan.

Sisälle hieman lisää tilantuntua ja valoisuutta saadaan muun muassa kahden sivuoven ja kolmen ikkunan avulla. Vaikka TinyVroum Survivor on mitoiltaan pieni, sisällä on 140 x 190 senttimetrin kokoinen patja kahdelle aikuiselle. Vaunuun saa mahtumaan myös optiona myytävän kaksi metriä pitkän patjan.

Vaunuun saa myös lapselle tarkoitetun hyllymäisen 140 x 70 senttimetrin kokoisen lisävuoteen, joka sijoittuu aikuisten jalkojen yläpuolelle.

Ulkopuolella vaunun takaosassa on käytettävissä pieni keittiö, jonka varusteluun kuuluvat muun muassa kaksiliekkinen kaasuliesi, 20 litran jääkaappi, pesuallas ja säilytystilaa.

Vaunussa on akkukäyttöinen suihku ja lämmin suihkuvesi. Suihkuttelemaan pääsee ulkopuolella, vaunun kylkeen laitettavassa suihkuteltassa, johon voi toki nostaa vaunusta myös portapotti-tyyppisen wc-istuimen.

Survivorissa on huomioitu myös omavaraisuutta. 140 Wh:n aurinkopaneelien ja 100 Ah:n akun avulla vaunuilija saa sähköä, ja varustukseen kuuluu myös sadeveden keräämis- ja suodatusjärjestelmä.

Muita varusteita ovat diesellämmitys, led-valot sisällä ja ulkona, kaiuttimet ja kuusi usb-latauspistoketta.

Survivor-vaunua paremmin TinyVroum-yritys saatetaan tuntea jo sähköpyörien perässä vedettävästä CapsulBike-vaunustaan. 69 kiloa painava CapsulBike majoittaa yhden pyöräilijän.

Lähde ja kuvat: TinyVroum

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *