Caravan-lehti somessa

Hollanti iski satasen nopeusrajoituksen moottoriteilleen

Pinnalla

Hollanti iski satasen nopeusrajoituksen moottoriteilleen

Hollanti päätti toisin kuin Saksa – moottoriteiden nopeutta lasketaan.

Hollannin hallitus on päättänyt, että ensi vuonna maan moottoriteillä ei enää tulla ajamaan 130 kilometrin tuntivauhtia millään tieosuuksilla päiväaikaan.

Koko maassa moottoriteiden suurin sallittu ajonopeus tulee olemaan korkeintaan 100 km/h, kun kello on 6–19. Sen kellonajan ulkopuolella nykyiset 120–130 km/h:n nopeudet vielä säilyvät.

Monin paikoin selvästi alempi nopeusrajoitus on ollut voimassa jo nykyäänkin, ja moottoriteillä tiputetaan mutenkin herkästi nopeuksia tilanteen mukaan vaihtuvilla liikennemerkeillä.

Hollannin hallitus perustelee päätöstä ympäristösyillä, etenkin liikenteen aiheuttamilla typpipäästöillä. Sama keskustelu käytiin viime kuussa Saksassa, jossa päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun: Saksan moottoriteille ei otettu käyttöön suurimmaksi sallituksi nopeudeksi ehdotettua 130 km/h, vaan autobahnalla saa edelleen ajaa periaatteessa niin kovaa kuin haluaa, toki muiden turvallisuutta vaarantamatta.

Itävallassa mentiin eri suuntaan kuin Hollannissa, sillä Itävallassa päätettiin nostaa suurimmaksi mahdolliseksi moottoritienopeudeksi 140 km/h. Ruotsissa taas nopeusrajoituksia on päätetty monin paikoin moottoriteillä laskea – ja nyt ei puhuta talvinopeusrajoituksista.

Tällä hetkellä on vielä auki, minä päivänä tarkalleen ensi vuonna Hollannin päätös alkaa näkyä maan moottoriteillä.

1 kommentti

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Pinnalla

Y l ö s